5 Aralık 2010 Pazar

Harekete Geç, Hikayeni Gönder !


Biz kadınların korkulu rüyasıdır; Memeler !

Korkarız ancak belli bir yaştan itibaren yıllık rutin kontrollere gelince iş, erteleriz. Ama unutmamalı ki, erken teşhiş hayat kurtarır. Ne kadar düzenli kontrollerimizi yaptırırsak, o kadar sağlıklı günler bizi bekler.

Europa Donna Türkiye ( Türkiye Meme Hastalıkları Koalisyonu), T.C. Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi Başkanlığı ve Türkiye Meme Hastalıkları Dernekleri Federasyonu destekleri ve Novartis Onkoloji'nin katkıları ile bir kampanya başlatmıştır.

"Harekete Geç, Hikayeni Gönder" kampanyası ile dikkatleri meme sağlığına çekmek istemişler. Yaşanmışlıklardan yola çıkarak bu hastalığı yaşayanlara ve yakınlarına umut vermek ve toplumu meme kanseri konusunda bilinçlendirmek amaçlanmaktadır.

Europa Donna'nın bu konuda bana göndermiş olduğu maili aşağıda aynen sizinle paylaşmak istiyorum. Siz ya da çevrenizde bu hastalıkla mücadele edenlerin kampanyaya katılmasını sağlayabilirsiniz.

Sağlıklı günler her daim sizinle olsun !

" Kampanyaya başvuru www.hikayenigonder.com adresinden veya Europa Donna Türkiye posta adresine gönderim yolu ile yapılacaktır (Meme Hastalıkları Koalisyonu Derneği - Europa Donna Türkiye, Operatör Raif Bey Sok. 19 Mayıs Mahallesi No:26/3 Şişli-İstanbul). Son başvuru günü 31 Aralık 2010'dur.

Hikayeler, Gazeteci-Yazar Meral Tamer, Prof. Dr. Gökhan Demir (Florance Nightingale Gayrettepe Medikal Onkoloji), Prof. Dr. Nuran Beşe (İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi-Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı), Women’s Health Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Deran Özer ve Europa Donna Türkiye Başkanı Violet Aroyo’ nun katılımı ile oluşmuş bir seçici kurul tarafından değerlendirilecektir. Dereceye giren hikayeler 01 Şubat 2011 tarihinde saat 18.00 itibariyle kampanya web sitesinden duyurulacaktır. Seçici kurul tarafından seçilen ilk 10 hikayenin yazarlarına Europa Donna tarafından çeşitli ödüller verilecektir. Birinci seçilecek hikayenin yazarı İstanbul’da Selda Alkor ve Violet Aroyo ile birlikte bir akşam yemeği yiyecektir. Birinci, ikinci ve üçüncü hikayelerin sahiplerine birer yürüyüş bandı hediye edilecek, takip eden yedi hikayenin sahibine ise Women’s Health Dergisi bir yıllık ücretsiz abonelik hediye edecektir. Kampanya detayları için www.hikayenigonder.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Europa Donna’nın mesajı: “Lütfen hikayenizi bizimle paylaşın, yaşadıklarınızla diğer yaşamlara umut olabilirsiniz. Sizin veya yakınlarınızın hikayesi, bir başka hikayenin mutlu sonla bitmesini sağlayabilir.”


resim :Getty Images sitesinden alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Subscribe to me on FriendFeed XING