7 Şubat 2009 Cumartesi

Kredi Kartı Geçerlidir


Yaşama aktif olarak katıldığımdan bu yana yaşanan krizler sayesinde cepte nakitin yerinde yeller yerine kartlar esmeye başladı. O slipler basılırken torbalara dolan eşyalar bize bedava hissi yarattılar çoğunlukla. Bastık imzayı, doldurduk torbayı. Ama sonrası malum…
Artık kartlara yamuk yaptığınızda sırtımıza nasıl balyozla indikleri hepimizce biliniyor. İşin püf noktası ayağın ucunu yorgandan dışarı göstermemek. Buna rağmen kredi kartları halen havada uçuşmaya devam ediyor.

Son dönemlerde kart olayına ne kadar sinirlensem ve bir kısmını makaslasam da çantamla olan bağını tümüyle koparmayı başaramadım maalesef. Pek bu konuda başarı beklemem doğru değil aslında. Hayatımdan çıkartmaya çalışayım derken, o arsızca yaşamın içine iyice sokuluyor.

Marketler, restoran-cafeler, giyim derken artık kredi kartları taksilerde! Geçen akşam sıkışmış trafikte önümde ilerleyen taksinin arka camında yazan tam tamına buydu :

“Kredi Kartı Geçerlidir..."
Not: Taksi resmini bulup üzerine yazıyı eklediği için Sevgili Binnur'a teşekkür ederim.

4 yorum:

Binnur A. Ö. dedi ki...

kısa ve öz olmuş :)
insanlar tüm maaşlarını kredi kartına yatırdıkları için ellerinde nakit kalmıyor tabi.
kısırdöngü
:)

mehbup dedi ki...

maalesef ki, hayat şartları insanları kredi kartlarına kullanmaya sevkediyor.idareli olmakta gerekiyor tabiiki..birde tüpcülerde de var bu..ben yaşadım..

Çocukla Kampa Gidilir (mi?) dedi ki...

ben bunu hayal etmiştim. insanların kredi kartı alışkanlıklarından değil. taksicilerin emniyeti açısından düşünmüştüm. gerçekleşmiş. sevindim:)

kredi kartı borcu dedi ki...

bu adresten kredi kartı borcunuzu ogrenebilirsiniz

Subscribe to me on FriendFeed XING